Türkiye Cumhuriyeti Ottawa Büyükelçiliği’nin Ontario’da bundan böyle ehliyet sınavlarının Türkçe de yapılacağına ilişkin duyurusu:

Kanada ya yeni gelen vatandaşlarımızın ülkemizden aldıkları, Temsilciliklerimizde tercümelerini yaptırdıkları ve onaylattırdıkları sürücü belgeleri 6 ay geçerlidir. Bu süre zarfında tam yetkili sürücü belgesi alınabilmesi için Kanada nın resmi dilleri olan İngilizce ya da Fransızca olarak düzenlenen yazılı trafik sınavına (G1 test) girilmesi ve başarılı olunması gerekmektedir.

Vatandaşlarımız trafik kurallarını bilmelerine karşın, İngilizce ye/Fransızca?ya hemen hakim olunamadığı için sınavda başarısız olabilmekteydi. Bazı vatandaşlarımız da bir çevirmen ile birlikte sınava girebilmekte, ayrıca masraf yapmakta ve sınavda çeviri ile geçen zaman nedeniyle sınavı zamanında tamamlayamamaları sözkonusu olabilmekteydi.

Büyükelçiliğimize yukarıda özetlenen yakınmalarla sınavın Türkçe olarak düzenlenmesi konusunda vaki başvurular dikkate alınarak, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca finanse edilen bir proje çerçevesinde ehliyet sınavının Türkçe olarak düzenlenebilmesi sağlanmıştır. Böylelikle, Ontario Eyaleti’nde 23 dilde yapılmakta olan G1 yazılı sınavına Türkçe de eklenmiştir. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren dileyen vatandaşlarımız, sınav merkezlerinde herhangi bir ek ücret ödemeksizin yazılı sınava Türkçe olarak girebilecektir.

Kanada’da yaşayan vatandaşlarımıza saygılarımızla duyurulur.

https://drivetest.ca/tests/knowledge-tests.html